VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

Placido Domingo 70 år

Porträtt av en av vår tids stora sångare som fyllde 70 år den 21 januari 2011, och oförtrutet fortsätter sin karriär både som sångare och dirigent.

I sista räkningen fick man ihop att Domingo sjungit 126 roller på världens alla operascener, och det kommer fler eftersom Placido Domingo inte har några planer på att gå i pension.

Han debuterade 1957 i en barytonroll men bara några år senare återkom han som tenor i La Traviata.

I filmen återser vi honom i flera av sina mest berömda roller från sin mer än 40-åriga karriär. 

 

Boken, läsandet och fattningsförmågan

Berättandet och läsandet har genom historien fyllt en central roll för människans liv. Just nu förändrar digitaliseringen berättandet och läsandets förutsättningar i grunden.

En ny bok

I programserien ”En ny bok” intervjuar programledarna Mats Wiklund, Erik Thyselius och Katarina O’Nils Franke forskare och författare som medverkat i antologier och essäsamlingar utgivna av Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast