VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera
Tillbaka

”Tilliten som fanns har gått förlorad”

”De fyra månader som har gått sedan valdagen har inneburit sexton veckor av förlorad tillit för framförallt Centern och Liberalerna. De lovade en sak före valet, under hela valrörelsen och fyra år i gemensam opposition, men handlade sedan på rakt motsatt sätt när vallokalerna hade stängt.

Oftast talar man om den förlorade tilltrons konsekvenser hos de egna sympatisörerna. Men det är långtifrån den enda betydelsefulla faktorn.
Långsiktigt ännu viktigare är det identitetsskifte som sker i omgivningens ögon när en aktör går från att vara pålitlig till någon som det inte går att lita på.”

Svenska Dagbladet

 


Boken, läsandet och fattningsförmågan

Berättandet och läsandet har genom historien fyllt en central roll för människans liv. Just nu förändrar digitaliseringen berättandet och läsandets förutsättningar i grunden.

En ny bok

I programserien ”En ny bok” intervjuar programledarna Mats Wiklund, Erik Thyselius och Katarina O’Nils Franke forskare och författare som medverkat i antologier och essäsamlingar utgivna av Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast