Magasin > Religion i det 21:a århundradet (Nummer 6, 2014)

Nummer

I det här numret

Religion i det 21:a århundradet

Religion i det 21:a århundradet

Innehåll

Tillbaka till naturen

En tilltagande urbanisering ger vilda djur och växter fler områden att etablera sig på. Men rörelsen mot återförvildning väcker frågor om vad vi menar med natur.

När känslorna tar över

Mediekonsumtionen på nätet styrs alltmer av känslo­manipulation. Men när vi hugger på klickjournalistikens beten ger vi också bort information om oss själva.

Utmanade av terrorn

Den islamistiska terroriströrelsen IS har chockat omvärlden med sin brutalitet och sina militära framgångar. Regionens aktörer tvingas lägga om sina strategier.

Falska profeters sällskap

Thomas Pikettys slutsatser bygger på en rigid eko­nomisk analys och historieuppfattning. I Sverige skulle hans rekommendationer göra mer skada än nytta.

Suckarnas ­ministär

Inför 2014 års val tippas ministerposter - i händelse av S-seger - gå till en son och en dotter till tidigare S-ministrar, samt sonen till en socialdemokratisk partikassör.

Vad menar ni med frihet?

Borgerliga politiker förordar ökad statlig styrning för att uppnå frihet från samhälleliga normer. Det kallas normkritik, men innebär att en norm byts ut mot en annan.

I korthet

Vid Sydeuropas allra östligaste gräns, 20 mil väster om Istanbul, ligger sömniga Edirne.

På spaning efter en konflikt

Han ser tvärsäker ut där han står, den unge mannen. Han som på egen bekostnad rest till Almedalsveckan för att bara lyssna på Gudrun Schyman.

Och så sänker vi ribban

"Killen hade fått sin cykel snodd." säger rösten i radion. Barnradion? Infantil morgonshow i reklamradion? Nix - nyheter i public service-kanalen P 3.

Nästa: Krönika