Magasin > Säkerheten framförallt? (Nummer 7, 2020)

Nummer

I det här numret

Säkerheten framförallt?

Säkerheten framförallt?

Innehåll

Nu gäller det att hålla nålen i trim

En av sensommarens varma dagar stod jag vid fönstret och blickade ned på torget. Det var aktivitet vid brunnen, som är en fyrkantig 1800-talshistoria med koppartak och vatten rinnande ur rör på två av sidorna.

Njutbara gubbar

I slutet av augusti sände SVT en dokumentär i två delar om Jan Guillou, Den överlägsne journalisten. Detta var svårt att undgå.

I ett riktigt hem

Hemmet är den privata sfären fysiskt manifesterad, med fyra väggar som bokstavligt talat avskärmar oss från grannar, från gatan, från insyn, från kyla, från buller och regn. Och om ytterväggarna är vårt värn mot omvärlden, antas vi använda innerväggar och inredning till att uttrycka vilka vi är.

Plundrares beundrare

Vad tycker ni om plundrare? Egentligen. Har ni funderat på det?

Etanol i alla fall

I den jämtländska tätorten (1 651 invånare) finns allt man kan önska sig, och om det mot förmodan inte skulle finnas fäller man upp sin laptop, går ut på det myllrande varuhuset world wide web och beställer tuggben till hunden eller varför inte en kompost, och sisådär en vecka senare dimper varorna ner i brevlådan eller finns att hämta ut på Ica eller på en speditionsfirma vid stationen.

Nästa: Essä