Magasin > Vart tog jobben vägen? (Nummer 4, 2021)

Nummer

I det här numret

Vart tog jobben vägen?

Vart tog jobben vägen?

Innehåll

Ondskan förklädd

I den uppmärksammade romanen Shuggie Bain av Douglas Stuart, som skildrar en fattig pojkes uppväxt i Glasgow under 1980-talet, finns några sidor om Shuggies mormor Lizzies umbärande under andra världskriget. Maken strider i Nordafrika och nöden är stor också hemma i Skottland.

Vi vattnar våra rötter

Det skulle inte ta mig mer än drygt tre timmar att åka de 20 milen till Norra Kvill i Rumskulla socken. Så fort jag får tid ska jag göra det. Jag ska ställa mig och titta på den tusenåriga eken som står där, röra vid stammen, om man får. Låta det svindla.

Vad ska man säga?

Ikinesen Cixin Lius science fiction-roman The Three Body Problem beskrivs hur den kinesiska staten i slutet av 1960-talet gör bedömningen att kontakt med andra civilisationers teknologi kan ha en så radikal disruptiv effekt att den utgör ett vitalt säkerhetsintresse.

Vi älskar det partiet

insikten drabbade mig med full kraft söndagen den 28 mars, när Liberalerna hade slitit sitt hår framför zoomkamerorna och hållit gryniga anföranden för att komma till ett beslut om regeringsfrågan.

Potentiella identiteter

Som språkforskare är frågan om identitet ständigt levande. Språket, vårt sätt att hävda oss i den sociala världen, är intimt förknippat med vår identitet. Detta synliggörs kanske som mest i mötet med ett nytt språk och en ny kultur. Vi kan känna att vår identitet h

Nästa: Essä