TV > Panelen > Säsong 8 – Del 6 av 7: Demokrativåg, unga illiberaler och konservatism på modet

Panelen

Säsong 8 – Del 6 av 7: Demokrativåg, unga illiberaler och konservatism på modet

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Erik Jersenius, Sanna Rayman och Torbjörn Hållö om att världen står inför en ny demokrativåg med anledning av protesterna i Iran och Kina, om att svenska gymnasieelever börjat omhulda den illeberala demokratin och hur det kommer sig att alla har börjat intressera sig för konservatismen. Programledare: Erik Thyselius.

Programmet spelades in den 1 december 2022.

Säsong 8 – Del 6 av 7: Demokrativåg, unga illiberaler och konservatism på modet

Panelen

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Erik Jersenius, Sanna Rayman och Torbjörn Hållö om att världen står inför en ny demokrativåg med anledning av protesterna i Iran och Kina, om att svenska gymnasieelever börjat omhulda den illeberala demokratin och hur det kommer sig att alla har börjat intressera sig för konservatismen. Programledare: Erik Thyselius.

Programmet spelades in den 1 december 2022.

Publicerat 02 dec, 2022
Tillgängligt till Tills vidare

Säsong 11 – Säsongsavslutning

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Vesna Prekopic och Henrik Jönsson om de nedskrivna dödstalen i Gaza, Public Service-utredningen och TV4:s granskning av Sverigedemokraternas trollkonton. Programledare är Catta Neuding.
Samhälle 17 maj, 2024

Säsong 11: Del 6 – Poliser som läcker information, våldsamma demonstrationer och småpartierna balanserar på spärren i EU-valet

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Thomas Gür, Naomi Abramovicz och Jacob Rudenstrand om poliser som läcker känslig information, våldsamma protester på amerikanska universitet och huruvida småpartierna klarar spärren i EU-valet. Programledare: Catta Neuding.
Samhälle 03 maj, 2024

Säsong 11: Del 5 – Det dödliga våldet, regeringens vårbudget och oro i Mellanöstern

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Sanna Rayman, Torbjörn Hållö och Erik Hörstadius det dödliga våldet, regeringens vårbudget samt hur oron i Mellanöstern sprider sig till hemmaplan. Programledare: Catta Neuding.
Politik 17 apr, 2024

Säsong 11: Del 4 – Snökaos, muller inom vänsterleden och unga håller till höger

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Hanne Kjöller, Widar Andersson och Catarina Kärkkäinen varför Sverige står handfallet inför snökaoset, oron inom Vänsterpartiet och varför ungdomen röstar höger. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 04 apr, 2024

Säsong 11: Del 3 – Skenval i Ryssland, KD inte lika med SD och fyratimmarsvecka

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Thomas Gür, Paula Bieler Eriksson och Johan Gärdebo om skenvalet i Ryssland, bråket mellan KD och SD samt om det är dags att införa fyradagarsvecka. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 25 mar, 2024

Säsong 11 – Del 2: Skärmförbud, sjukvårdskris och LVU-kampanjen

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Vesna Prekopic och Erik Hörstadius Liberalernas förslag om att begränsa skärmtiden för unga, vårdkrisen och dess orsaker och Uppdrag Gransknings inslag om LVU-kampanjen. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 08 mar, 2024

Säsong 11 – Del 1 av 7: Svenskt stödpaket till Ukraina, Anderssons anklagelser och åtalad avhandling

I säsongspremiären av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Hanne Kjöller och Stefan Stern Sveriges senaste stödpaket till Ukraina, Magdalena Anderssons kritiserade utspel om bland annat Henrik Jönsson och beslutet av åklagare att inleda en förundersökning mot Sameh Egyptson avhandling om Muslimska Brödraskapet. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 22 feb, 2024

Säsong 10 – Del 7 av 7: PISA-ras, S har tänkt om och bebiskris

I säsongsfinalen av Axess TV:s Panelen samtalar Widar Andersson, Naomi Abramowicz och Henrik Jönsson om svenska elevers ras i PISA-mätningen, Socialdemokraternas självkritik kring den förda migrationspolitiken och om varför det föds allt färre barn i Sverige. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 07 dec, 2023

Säsong 10 – Del 6 av 7: Härvan kring El-Haj, vårdkris och ultraliberal valvinst i Argentina

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Thomas Gür, Hanne Kjöller och Jacob Rudenstrand om de fortsatta turerna kring S-ledamoten Jamal El-Haj, Svenska Dagbladets granskning av svensk sjukvård och Argentinas nästa president – libertarianen Javier Milei. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 22 nov, 2023

Säsong 10 – Del 5 av 7: Exploderande antisemitism, korrupta kommuner och striden om den svenska modellen

I veckans avsnitt av Axess TV:s Panelen samtalar Erik Hörstadius, Sanna Rayman och Stefan Stern om det ökande våldet och hatet mot judar i spåren av terrorattacken mot Israel, hotet från den organiserade brottsligheten mot svenska kommuner samt konflikten mellan Tesla och IF Metall. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 08 nov, 2023

Säsong 10 – Del 4 av 7: Antisemitism på Sergels torg, moderata vägval och krisande MP

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Alice Teodorescu, Widar Andersson och Hanne Kjöller den stora propalestinska demonstrationen på Sergels torg i Stockholm, moderata vägval och den dåliga stämningen inom MP. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 26 okt, 2023

Säsong 10 – Del 3 av 7: Terrorattacken mot Israel

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Erik Hörstadius, Paula Bieler Eriksson och Torbjörn Hållö om de fruktansvärda terrordåden mot Israel. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 12 okt, 2023

Säsong 10 – Del 2 av 7: Gängvåldet fortsätter, brottsplats skolan och lågkonjunktur

I veckans avsnitt av Axess TV:s Panelen diskuterar Janne Josefsson, Vesna Prekopic och Torbjörn Elensky de fortsatta skjutningarna och sprängningarna, lärarnas utsatthet i klassrummen och det dystra ekonomiska läget. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 28 sep, 2023

Säsong 10 – Del 1 av 7: Gängvåld, kusinäktenskap och kungen 50 år på tronen

I veckans avsnitt av Axess TV:s Panelen diskuterar Alice Teodorescu, Henrik Jönsson och Hanne Kjöller det allt brutalare gängvåldet i Sverige, regeringens utredning om att förbjuda kusinäktenskap och firandet av kungens 50 år på tronen.
Samhälle 14 sep, 2023

Säsong 9 – Del 8 av 8: Förlorarens dag, kulturkriget är här och akademisk frihet

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Paula Bieler Eriksson och Erik Hörstadius det skrala firandet av ”Segerdagen” i Moskva, Socialdemokraternas varningar om att demokratin är hotad i Sverige och kritiken mot regeringens beslut att korta mandatperioden för universitetens styrelser. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 10 maj, 2023

Säsong 9 – Del 7 av 8: Storebror vill se dig, surrogatmödraskap och dålig svenska

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Catarina Kärkkäinen, Henrik Jönsson och Vesna Prekopic om kritiken mot EU-kommissionens ”Chat control”, surrogatmödraskap och varför svenska elever har så dålig läs- och skrivförmåga. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 27 apr, 2023

Säsong 9 – Del 6 av 8: Demografi, kaos på Migrationsverket och barnfria par

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Paula Bieler Eriksson, Erik Hörstadius och Alice Teodorescu om Sveriges förändrade demografi, Fokus granskning av Migrationsverkets brister och varför fler par väljer att inte skaffa barn. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 12 apr, 2023

Säsong 9 – Del 5 av 8: Du sköna nya gig-värld, tillbaka till dåtiden med S vid rodret och demokratiskola

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Naomi Abramowicz och Henrik Jönsson om gig-jobbens vara eller inte vara, Socialdemokraternas besked om att vilja föra Sverige tillbaka till 1980-talet och svenskarnas svaga demokratireflexer. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 30 mar, 2023

Säsong 9 – Del 4 av 8: Den oändliga Natohistorien, pristak på mat och moderater klämda mellan stad och land

I veckans avsnitt av Axess TV:s Panelen samtalar Alice Teodorescu, Stefan Stern och Sanna Rayman om regeringens nya signaler om att Finland sannolikt kommer att gå före Sverige in i Nato, förslaget om ett pristak på mat och Moderaternas eftervalsanalys. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 15 mar, 2023

Säsong 9 – Del 3 av 8: Återvandring, poliskris och kampen om kulturen

I veckans avsnitt av Axess TV:s Panelen samtalar Erik Hörstadius, Sakine Madon och Jacob Rudenstrand om regeringens ambitioner att få fler människor att återvandra, hur det kommer sig att Polismyndigheten befinner sig i ständig kris och om principen om ”armlängds avstånd” mellan politiker och kultur håller på att luckras upp. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 02 mar, 2023

Säsong 9 – Del 2 av 8: Finland före in i Nato, Sverige i ekonomiska bottenligan och Egyptsons avhandling

I veckans avsnitt av Axess TV:s Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Alice Teodorescu och Henrik Jönsson uppgifterna om att Finland kan gå före Sverige in i Nato, tillståndet för Sveriges ekonomi med anledning av EU-kommissionens bistra prognos och uppståndelsen kring islamologen Sameh Egyptsons avhandling om Muslimska brödraskapets förgreningar i Sverige. Programledare: Erik Thyselius. Inspelat i Konstnärsbarens lokaler i Stockholm 2/16/2023.
Politik 16 feb, 2023

Säsong 9 – Del 1 av 8: Erdogans Nato-nej, händelser i Botkyrka och våldets triumf

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Sakine Madon, Jacob Rudenstrand och Alice Teodorescu om Erdogans nya krav för att släppa in Sverige i Nato, anklagelserna om att Botkyrkapolitikern Ebba Östlin (s) kuppades bort med hjälp av gängkriminella och den fortsatta våldsvågen i Stockholm. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 03 feb, 2023

Säsong 8 – Del 7 av 7: Poliskris, Ivar Arpis råd till högern och slutet för demokratin

I säsongsfinalen av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Margareta Barabash och Erik Hörstadius om förtroendekrisen för högsta polisledningen, Ivar Arpis råd till högern om att den måste börja utöva politiskt inflytande över institutionerna och hur det ska gå för demokratin i ett samhälle där läs- och skrivfärdigheterna blir sämre och sämre. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 15 dec, 2022

Säsong 8 – Del 5 av 7: Ukrainas sak är vår, kritiserad klimatpolitik och dålig stämning i Qatar

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Widar Andersson, Margareta Barabash och Erik Hörstadius Sveriges miljardpaket till Ukraina och behovet av fortsatt stöd, om det finns fog för den hårda kritiken mot regeringens klimat- och miljöpolitik samt det stundande världsmästerskapet i fotboll i Qatar. Programledare: Erik Thyselius.
17 nov, 2022

Säsong 8 – Del 4: Oskuldsoperationer, svikna opinion(s)bildare och danskj-vlar

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Jacob Rudenstrand, Sakine Madon och Stefan Stern SVT:s granskning av kliniker som utför ”oskuldsoperationer”, förvirringen kring Magdalena Anderssons ovilja att söka konflikt med regeringen om migration och brottslighet samt vilka lärdomar svenska partier kan dra av valet i Danmark. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 03 nov, 2022

Säsong 8 – Del 3: Skarpt läge, revolten i Iran och LO:s nya SD-giv

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Paula Bieler-Eriksson, Widar Andersson och Sakine Madon överbefälhavare Michael Bydéns uppriktiga intervju med SVT om det försämrade omvärldsläget, den pågående revolten mot regimen i Iran och att LO nu säger sig vara redo att samtala med SD. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 23 okt, 2022

Säsong 8 – Del 2: Putins misslyckade mobilisering, snart stopp i avloppet och dansk kulturkanon

I veckans avsnitt av Axess TV:s Panelen diskuterar Erik Jersenius, Sanna Rayman och Erik Hörstadius Putins misslyckade mobilisering, Svenskt Vattens larmrapport om tillståndet för landets VA-nät och om Sverige borde ta efter Danmark och införa en kulturkanon som omfattar allt från litteratur, byggnadsverk och värderingar. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 05 okt, 2022

Säsong 8 – Del 1: Nyans, myten om generation Greta och yttrandefrihet

I säsongspremiären av Axess TV:s Panelen samtalar Janne Josefsson, Catarina Kärkkäinen och Torbjörn Elensky om Nyans intåg i kommunerna, den tydliga högermajoriteten bland förstagångsväljarna och tillståndet för yttrandefriheten. Inspelat på Bokmässan i Göteborg 2022. Programledare: Erik Thyselius.
22 sep, 2022

Säsong 7 – Del 9: Erdogans Nato-nej, sänkta krav på polisutbildningen och vem vinner valet?

I säsongsfinalen av Axess TV:s Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Hanne Kjöller och Erik Hörstadius om Turkiets krav på Sverige för att acceptera ett Nato-medlemskap, polisutbildningens sänkta begåvningskrav och dess följder samt om hur det kommer att gå för våra svenska riksdagspartier i höstens val. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 25 maj, 2022

Säsong 7 – Del 8: (S)ista Natostriden är här, SR:s felciteringar och miljardärernas paradis

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Margareta Barabash, Arvid Åhlund och Sanna Rayman om Sverige och Finlands fortsatta resa mot Nato, SR:s felciteringar av Ebba Busch i samband med påskupploppen och huruvida Andreas Cervenkas tes om att Sverige är ett paradis för miljardärer stämmer. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 12 maj, 2022

Säsong 7 – Del 7: Kreml hotar med världskrig, koranbränningar och Elon Musk

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Jacob Rudenstrand, Catarina Kärkkäinen och Torbjörn Elensky om Kremls krigspropaganda och om Sverige bör återöppna sin ambassad i Kiev, Rasmus Paludans koranbränningar och påskens upplopp samt Elon Musks köp av sociala medieplattformen Twitter. Programledare: Erik Thyselius.
29 apr, 2022

Säsong 7 – Del 6: Nu går Nato-tåget, rekordår för dödsskjutningar och Liberalernas nya partiledare

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Hanne Kjöller, Erik Hörstadius och Nina Solomin om Finlands högst möjliga Nato-ansökan och vad detta betyder för Sverige, det rekordstora antalet dödsskjutningar i år samt Liberalernas nya partiledare Johan Pehrsons stora utmaning att rädda partiet kvar i riksdagen.
Politik 14 apr, 2022

Säsong 7 – Del 5: Svänger S om Nato, dålig stämning i Centern och varning för självcensur

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Stefan Stern, Sanna Rayman och Torbjörn Elensky Rysslands krig mot Ukraina och statsminister Magdalena Anderssons ändrade tonfall i Nato-frågan, Aftonbladets uppgifter om avhopp och dålig arbetsmiljö i Centerpartiet och att över hälften av väljarna inte vågar säga sin mening öppet enligt den senaste SOM-undersökningen. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 31 mar, 2022

Säsong 7 – Del 4: Ryska anfallskriget fortsätter

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Arvid Åhlund, Nina Solomin och Erik Jersenius om Rysslands krig i Ukraina och dess konsekvenser för Europa. Hur kommer sanktionerna att slå, vilken roll spelar Kina i kriget och är Sverige redo att hjälpa ukrainare på flykt? Programledare: Erik Thyselius.
Politik 17 mar, 2022

Säsong 7 – Del 3: Krig i Europa

I veckans avsnitt samtalar Stefan Stern, Catarina Kärkkäinen och Torbjörn Elensky om Putins anfallskrig mot Ukraina. Den europeiska säkerhetsordningen är slagen i spillror. Vad händer nu? Programledare: Erik Thyselius.
Politik 03 mar, 2022

Säsong 7 – Del 2: Putins krig, LVU-lögner och inflationschock

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Jacob Rudenstrand, Margareta Barabash och Torbjörn Hållö Putins krigföring mot Europa, den omfattande desinformationskampanjen mot LVU-lagstiftningen och om inflationsspöket är här för att stanna. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 17 feb, 2022

Säsong 7 – Del 1: Ryska hotbrev, inget vanligt vinter-OS och farväl till restriktionerna

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Catarina Kärkkäinen och Erik Hörstadius om Rysslands hotfulla brev till Sverige, problemen kring vinter-OS i Kina och att Sverige äntligen slopar coronarestriktionerna. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 06 feb, 2022

Säsong 6 – Del 7 av 7: Coronatrötthet, ungdomssynder och fortsatt elkris

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Erik Hörstadius, Sanna Rayman och Catarina Kärkkäinen regeringens återinförda coronarekommendationer, nyheten om civilminister Ida Karkiainens eventuella Hitlerhälsning som ung och framtiden för Sveriges elförsörjning. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 09 dec, 2021

Säsong 6 – Del 6 av 7: Superonsdag, covidpass och elkris

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius valet av Magdalena Andersson till ny statsminister, hur fria samhällen bör hantera den ökande smittspridningen av covid-19 och om Sverige går mot en permanent elkris. Programledare: Erik Thyselius.
24 nov, 2021

Säsong 6 – Del 5 av 7: Lukasjenkos hybridkrig, BB-kris och Löfvens avgång

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Hanne Kjöller och Arvid Åhlund om det allt mer spända läget vid den polsk-belarusiska gränsen, krisen i förlossningsvården och vem som blir Stefan Löfvens efterträdare. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 11 nov, 2021

Säsong 6 – Del 4 av 7: Mordet på Einár, ofri handel och tomt på museet

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Erik Jersenius, Catarina Kärkkäinen och Stefan Stern om mordet på Nils ”Einár” Grönberg, huruvida väst borde handla mindre med Kina och antika museer utan antikvetare. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 28 okt, 2021

Säsong 6 – Del 3 av 7: Antisemitism, Lars Vilks och comeback för 70-talet

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Jacob Rudenstrand, Sanna Rayman och Arvid Åhlund antisemitismkonferensen i Malmö och hotbilden mot judar i Sverige, Moderna museets beslut att inte ta emot Lars Vilks originalteckningar av rondellhunden samt om 1970-talet är på väg att göra comeback i vår tid. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 14 okt, 2021

Säsong 6 – Del 2 av 7: Explosionen i Göteborg, Sverige öppnar upp och varning för vithet

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Karin Svanborg-Sjövall, Erik Jersenius och Hanne Kjöller om explosionen i Göteborg, hävandet av coronarestriktionerna och att Sverige har fått sin första universitetskurs i vithetsstudier. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 30 sep, 2021

Säsong 6 – Del 1 av 7: Tronskifte i S, vänstervåg och vaccinklyftan

I säsongspremiären av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Torbjörn Hållö och Erik Hörstadius om att en majoritet S-ombud nu står bakom Magdalena Andersson som ny partiledare, Arbeiderpartiets seger i norska valet och tyska SPD:s framgångar i opinionen samt att andelen ovaccinerade personer är betydligt högre i storstädernas miljonprogram. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 15 sep, 2021

Säsong 5 – Del 8 av 8: Vem bryr sig om arbetslösheten, islamistskandalen på SR och framtidsspaning

I säsongsavslutningen av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Elensky om den rekordhöga arbetslösheten, den massiva kritiken mot SR i efterdyningarna av stiftelsen Dokus granskning och vad som möjligen kan vänta oss i framtiden. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 12 maj, 2021

Säsong 5 – Del 7 av 8: Inställd valborg, matematikras i skolan och kritiken mot Ann Linde

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Ellen Gustafsson, Jacob Rudenstrand och Hanne Kjöller coronaläget inför valborg, svenska elevers allt sämre matematikkunskaper och Riksrevisionens PISA-kritik mot regeringen samt Ann Lindes oförmåga att kalla folkmordet på armenier för ett folkmord. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 29 apr, 2021

Säsong 5 – Del 6 av 8: Dålig stämning i Kreml, boprisrally och akademisk ofrihet

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Erik Hörstadius, Karin Svanborg-Sjövall och Arvid Åhlund Vladimir Putins tal till nationen, den dysfunktionella bostadsmarknaden och tillståndet för den akademiska friheten i både Storbritannien och Sverige. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 22 apr, 2021

Säsong 5 – Del 5 av 8: Coronapåsk, Liberalernas vägval och våldsamt rekordår

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Catarina Kärkkäinen, Torbjörn Elensky och Torbjörn Hållö om regeringens coronabesked inför påsken, Liberalernas beslut att stötta en borgerlig regering och BRÅ:s rapport om att 2020 var ett rekordår för det dödliga våldet. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 01 apr, 2021

Säsong 5 – Del 4 av 8: Vaccinstopp, antisemitismen i Malmö och varning för värdegrund

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Ellen Gustafsson, Jacob Rudenstrand och Erik Hörstadius Astra Zenecas vaccinpaus, kartläggningen av antisemitismen i Malmö och om en införd värdegrundsskrivning är till skydd eller till skada för den fria forskningen. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 18 mar, 2021

Säsong 5 – Del 3 av 8: Knivdådet i Vetlanda, jakten på vaccin och Ebba Buschs husköp

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Hanne Kjöller och Torbjörn Hållö knivdådet i Vetlanda, om Sverige bör köpa in eget vaccin utanför EU-samordningen och turerna kring Ebba Buschs husköp. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 04 mar, 2021

Säsong 5 – Del 2 av 8: Varning för lockdown, energikris och rasismbråk på Konstfack

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Catarina Kärkkäinen, Arvid Åhlund och Stefan Stern regeringens flaggning för en hårdare nedstängning vid en tredje coronavåg, energikrisens vara eller inte vara och rasismdebatten på Konstfack. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 18 feb, 2021

Säsong 5 – Del 1 av 8: Striden om arbetskraftsinvandringen, EU:s vaccinstrategi och det eviga 30-talet

I säsongspremiären av Panelen diskuterar Karin Svanborg-Sjövall, Erik Hörstadius och Susanna Kierkegaard Moderaternas nya giv om arbetskraftsinvandringen, kritiken mot Ursula von der Leyen och EU:s vaccinstrategi samt socialdemokraternas varningar för att 1930-talet är på väg att göra comeback i svensk politik. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 04 feb, 2021

Säsong 4 – Del 7 av 7: Coronajul, svensk skola och en blick in i framtiden

I säsongsavslutningen av Panelen samtalar Hanne Kjöller, Torbjörn Elensky och Karin Svanborg-Sjövall om de fortsatta coronarestriktionerna, tillståndet för svensk skola och hur år 2021 kan tänkas bli. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 10 dec, 2020

Säsong 4 – Del 6 av 7: IVO:s coronakritik, Joe Bidens nya team och cancel-culture

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Arvid Åhlund och Erik Hörstadius om IVO:s hårda kritik av regionernas hantering av covidsjuka på äldreboenden, Joe Bidens nya laguppställning till Vita huset och ilskan och sorgen som anställda på Penguin Random House Canada uppvisat i samband med nyheten om att förlaget ska ge ut Jordan Petersons nya bok. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 26 nov, 2020

Säsong 4 – Del 5 av 7: Andra coronavågen, Trump vägrar ge sig och M:s idéprogram

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Stefan Stern, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Elensky följderna av den andra coronavågen, Donald Trumps anklagelser om valfusk och vägran att se sig besegrad i presidentvalet samt Moderaternas nya idéprogram. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 12 nov, 2020

Säsong 4 – Del 4 av 7: Halshuggningen av Paty, vem vinner USA-valet och Greta Thunberg till DN

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Arvid Åhlund, Gunilla Kindstrand och Erik Hörstadius halshuggningen av Samuel Paty av en radikal islamist, det stundande USA-valet och reaktionerna på DN:s beslut att utse Greta Thunberg till chefredaktör för en dag. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 29 okt, 2020

Säsong 4 – Del 3 av 7: DN:s coronagranskning, debatten om Förintelsemuseet och politikens omöjliga uppgift

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Hanne Kjöller och Torbjörn Hållö Maciej Zarembas reportage i DN om Region Stockholms coronahantering, om det behövs ett Förintelsemuseum i Sverige samt Axess Magasins temadel om politikens omöjliga uppgift att försöka minimera otryggheten och maximera lyckan i samhället. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 22 okt, 2020

Säsong 4 – Del 2 av 7: Slutet för svenska modellen, Estonia och rasismen på SR

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Karin Svanborg-Sjövall, Stefan Stern och Josefin Utas om de strandade LAS-förhandlingarna, Estoniakatastrofen och uppropet mot den upplevda rasismen på Sveriges Radio. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 13 okt, 2020

Säsong 4 – Del 1 av 7: Klaner och kriminalitet, hur mår EU och mordförsöket på Navalnyj

I säsongens premiäravsnitt av Panelen diskuterar Maria Abrahamsson, Erik Hörstadius och Torbjörn Elensky moderaternas förslag för att få bukt med kriminaliteten, Ursula von der Leyens linjetal om EU:s färdriktning och det misslyckade mordförsöket på Aleksej Navalnyj. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 13 okt, 2020

Säsong 3 – Del 8: Nu kommer krisen, nationalstatens roll och framtiden för EU

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om varningarna om den kommande ekonomiska krisen för Sverige och övriga Europa, om betydelsen av att rätt företag får stöd och hur framtiden för EU ser ut.
07 maj, 2020

Säsong 3 – Del 7: Håller svensken ut, stålbad väntar och EU:s framtid

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky och Josefin Utas om hur den sociala isoleringen påverkar människor, om coronakrisen kommer att tvinga politiken att ta tag i gamla surdegar samt hur pandemin påverkar Europas framtid. Programledare: Erik Thyselius.
23 apr, 2020

Säsong 3 – Del 6: Regeringens ökande makt, risk för krasch och sprickan inom EU

Coronakrisen fortsätter att dominera vår tillvaro. I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om regeringens ökande maktbefogenheter, om de svenska räddningspaketen är tillräckliga och klyftan inom EU mellan Nord- och Sydeuropa i synen på hur krisen bör lösas.
08 apr, 2020

Säsong 3 – Del 5: Coronaspecial

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Josefin Utas och Arvid Åhlund coronakrisen och dess påverkan på Sverige, Europa och världen. Programledare: Erik Thyselius.
26 mar, 2020

Säsong 3 – Del 4: Coronavirus, flyktingkris och en nyfunnen framtidstro

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Stefan Stern, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Hållö om hur coronaviruset fortsätter att påverka samhället och världsekonomin, hur flyktingkrisen vid Greklands gräns påverkar relationen mellan EU och Turkiet samt Axess magasins senaste temadel om hur vi kan få tillbaka vår framtidstro. Programledare: Erik Thyselius.
11 mar, 2020

Säsong 3 – Del 3: Coronaviruset, Gui Minhai och kommuner i kris

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Gunilla Kindstrand och Erik Hörstadius om coronaviruset, fängelsedomen mot bokförläggaren Gui Minhai och kommunernas ekonomiska kris. Programledare: Erik Thyselius.
27 feb, 2020

Säsong 3 – Del 2: Allt är Timbros fel, hur mår debatten och exit Bieler

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om kritiken mot Timbro och borgerligheten, varför tonen i den offentliga debatten är så otrevlig och Paula Bielers (SD) sorti från riksdagen. Programledare: Erik Thyselius
Politik 12 feb, 2020

Säsong 3 – Del 1: Förtalsmålet mot Ann-Sofie Hermansson, arkiv i kris och hur hantera Kina?

Del 1 av 8. I veckans avsnitt av Panelen samtalar Karin Svanborg-Sjövall, Stig-Björn Ljunggren och Hanne Kjöller om förtalsanklagelserna mot Ann-Sofie Hermansson, att Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek tvingas till nedskärningar och hur Sverige bör hantera ett allt mer aggressivt Kina. Programledare: Erik Thyselius.
30 jan, 2020

Säsong 2 – Del 7: SCB:s stora väljarundersökning, PISA-mätningen och gott nytt 2020

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Hållö, Karin-Svanborg Sjövall och Erik Hörstadius SCB:s stora väljarundersökning, svenska elevers resultat i PISA-mätningen och vad de tror kommer att prägla år 2020. Programledare: Erik Thyselius.
05 dec, 2019

Säsong 2 – Del 6: Den radikala miljörörelsen, religiösa friskolor och Stefan Löfvens förtroendekris

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Stig-Björn Ljunggren, Sanna Rayman och Thomas Mattsson miljörörelsen Extinction Rebellions etablering i Sverige, religiösa friskolor och Stefan Löfvens kritiserade intervju i SVT:s Agenda. Programledare: Erik Thyselius.
21 nov, 2019

Säsong 2 – Del 5: Radikala imamer, nedläggningen av Arbetsförmedlingen och 30 år sedan Berlinmurens fall

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Stefan Stern, Torbjörn Elensky och Erik Hörstadius om radikala imamer som inte kan utvisas, nedläggningen av Arbetsförmedlingen och tillståndet för den liberala demokratin 30 år efter Berlinmurens fall. Programledare: Erik Thyselius.
07 nov, 2019

Säsong 2 – Del 4: Arbetskraftsinvandring, SD största parti i LO och Skolverkets slopning av bibeln

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Hållö om systemet med arbetskraftsinvandring bör ändras, att SD är största parti bland LO-väljare och Skolverkets förslag att ta bort bibeln och andra faktakunskaper ur läroplanen. Programledare: Erik Thyselius.
24 okt, 2019

Säsong 2 – Del 3: Migrationsbråket mellan S och MP, striden för antiken och SVT:s kampanjfilm

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Stig-Björn Ljunggren, Sanna Rayman och Erik Hörstadius om den uppblossande migrationskonflikten mellan S och MP, varför antiken är ett viktigt ämne i skolan och SVT:s kritiserade kampanjfilm mot desinformation och propaganda. Programledare: Erik Thyselius.
10 okt, 2019

Säsong 2 – Del 2: Greta Thunberg, apatiska barn och hotet från Kina

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Thomas Mattson, Torbjörn Elensky och Karin Svanborg-Sjövall om Greta Thunberg och svenska redaktioners klimatrapportering, Magasinet Filters reportage om barnen som tvingades att spela apatiska och Kinas påtryckningar mot svenska journalister.
27 sep, 2019

Säsong 2 – Del 1: Stefan Löfvens nya regering, återvandring och farväl till boken

I säsongens första avsnitt av Panelen samtalar Stefan Stern, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om Stefan Löfvens nya regering, varför återvandring är en så känslig fråga och vad som händer när ungdomar slutar läsa böcker. Programledare: Erik Thyselius.
12 sep, 2019

Säsong 1 – Del 8 av 8: Public service, bensinupproret och EU-valet

I säsongens sista avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Maria Abrahamsson och Widar Andersson om SVT, SR och UR:s vara eller icke vara, bensinupproret och valet till Europaparlamentet. Programledare: Erik Thyselius.
24 maj, 2019

Säsong 1 – Del 7 av 8: SSU och antisemitismen, dålig stämning i EU-valrörelsen och svenska kronans fall

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Maria Abrahamsson och Widar Andersson om SSU:s problem med antisemitism, den svenska EU-valrörelsen i allmänhet och Fredrick Federleys oro för KD i synnerhet samt det svenska kronraset. Programledare: Erik Thyselius.
10 maj, 2019

Säsong 1 – Del 6 av 8: Bostadskris, skärmstopp i skolan och Moderaternas kräftgång

Torbjörn Elensky, Inger Enkvist och Kjell A Nordström samtalar om bostadskrisen för unga, kritiken mot digitaliseringen av skolan och Moderaternas kräftgång i opinionen. Programledare: Erik Thyselius.
25 apr, 2019

Säsong 1 – Del 5 av 8: Reinfeldtrapporten, den krympande mitten och Nyamko Sabuni

I det femte avsnittet av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Widar Andersson och Maria Abrahamsson Fredrik Reinfeldts rapport om att vi måste jobba till 75, SOM-institutets senaste undersökning och Nyamko Sabunis kandidatur till posten som partiledare för Liberalerna. Programledare: Erik Thyselius.
12 apr, 2019

Säsong 1 – Del 4 av 8: Swedbank, Systembolaget och Arbetsförmedlingen

I veckans Panelen diskuterar Maria Abrahamsson, Sanna Rayman och Torbjörn Hållö den fortsatta stormen kring Swedbank, om det är dags att skrota alkoholmonopolet, nedläggningen av Arbetsförmedlingens kontor samt myndighetens rapport om att Sverige behöver ökad invandring. Programledare: Erik Thyselius.
29 mar, 2019

Säsong 1 – Del 3 av 8: Kritiken mot Aftonbladet Kultur, brexit och liberalernas kris

I veckans avsnitt av ”Panelen”: Sanna Rayman, Maria Abrahamsson och Torbjörn Elensky diskuterar Aftonbladet Kulturs kritiserade artiklar om Rysslandsforskaren Martin Kragh, de senaste turerna kring brexit och Liberalernas kris. Programledare: Erik Thyselius.
15 mar, 2019

Säsong 1 – Del 2 av 8: IS-terrorister, Kommunal och Swedbankskandalen

I veckans avsnitt av ”Panelen” samtalar Paulina Neuding, Torbjörn Elensky och Widar Andersson om hur Sverige ska hantera återvändande IS-terrorister, Kommunals beslut att sluta ge pengar till socialdemokraterna och Swedbankskandalen. Programledare: Erik Thyselius.
01 mar, 2019

Säsong 1 – Del 1 av 8: Migrationen, handelskriget och JÖKEN

I premiäravsnittet av ”Panelen” diskuterar Maria Abrahamsson, Torbjörn Hållö och Kjell A Nordström de tyska kristdemokraternas kursomläggning i migrationspolitiken och hur det påverkar Sverige, Donald Trumps handelskrig mot Kina och statsminister Stefan Löfvens (S) utspel om JÖKEN som en garant för demokratin. Programledare: Erik Thyselius.
14 feb, 2019