VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

Den omkörda västvärlden - Del 2

Del 2 av 2. Robert Peston ställer frågan hur Storbritannien ska kunna konkurrera i den nya världsekonomin. Efter att ha levt över sina tillgångar i åratal måste landet nu dra ner på sin konsumtion, men det i sin tur hotar den konsumtionsberoende ekonomin.

I Tyskland har modellen att spara och investera lett till en stark ekonomi som bygger på tillverkning och export. Detta är långt ifrån den snabba cashens mentalitet i London City. Storbritannien, en gång så stolt över sin moderna finansindustri, kämpar nu hårt för att imitera Tysklands framgångsrika modell. Att förändra den brittiska modellen är en lång resa och med Eurozonens kris som ett fortsatt stort orosmoment, ställer Peston sig frågan om den svaga tillväxten är här för att stanna i årtionden, snarare än år. I programmet intervjuas seniora ekonomer, bankirer, politiker och vanliga människor i ett flertal länder, vars liv hänger på utkomsten av världens ekonomiska omorganisation.

Originaltitel: PARTY'S OVER - HOW THE WEST WENT BUST.

Produktionsår: 2011.

 

Den omkörda västvärlden

Den omkörda västvärlden

I efterdyningarna av den värsta finanskrisen någonsin undersöker BBCs redaktör Robert Peston hur världen kunde komma till denna punkt och hur de enorma obalanserna i den globala ekonomin har lett till att Storbritannien nu behöver en radikal ekonomisk förändring.