VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

Stora Fackbokspriset 2013

Carl-Johan Malmberg tilldelas Stora Fackbokspriset

Priset på 125 000 kronor är Sveriges största fackbokspris. Juryn har den 28 november 2013 enats om följande motivering: "Stora fackbokspriset 2013 tilldelas Carl-Johan Malmberg för Stjärnan i foten, en utforskning av den brittiske konstnären och poeten William Blakes visionära ord-, bild- och bokvärld, företagen av en eminent och finstämd uttolkare som presenterar sina fynd klart, pedagogiskt och med starkt personligt engagemang."
Prisutdelningen skedde på Skeppsbron 44 den 4 december 2013. I samband med denna samtalar Carl-Johan Malmberg med docent Peter Luthersson om sin bok. Samtalet följs av musikunderhållning. Vi ser Catharina Ericsson och Rebecka Karlsson på violin samt Sara Wijk på cello och baryton Magnus Ringström. De framför Parrys tonsättning av Blakes Jerusalem, Allegro Giuseppo Tartini D-dur som går över i Marco Uccelini Aria Sopra la Bergamasca (1642), också den i D-dur.

 

Stora fackbokspriset 2013

Stora fackbokspriset 2013: Vinnare: Carl-Johan Malmberg

Stora Fackbokspriset på 125 000 kronor är Sveriges största fackbokspris. Det delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Stora Fackbokspriset belönar böcker som tillhör och stärker bildningen. Det riktar uppmärksamhet på kvalificerad facklitteratur, sådan som tillför ny kunskap, ger nya perspektiv på befintlig kunskap eller gör gammal kunskap tillgänglig.