VETENSKAP       BILDNING       TRADITION

Sök på axess.se

Sök i
Sortera

Ränteknark, klimatet, KD, statsbidrag

Med hjälp av Riksbankens låga ränta är vi på väg in i en ny bostadsbubbla. Räntesättningen är ett kortsiktigt knarkande, menar Swedbanks Cecilia Kingsley. - Det får vara slut nu

Mer i Magasinet, avsnitt 3:

 

Vi är på väg ur den ekonomiska krisen men varför går Sverige ändå mot större arbetslöshet?   

 

Vad händer i Bangkok där världens ledare träffas inför det stora klimatavtalet i Köpenhamn i december? Är det början på en krashlandning? Reinfelts närmaste man i klimatförhandlingarna,

Lars-Erik Liljelund, gästar studion.

 

Kristdemokraterna ifrågasätter den vänsterdrivna kultureliten och möts av ett aggressivt motstånd från densamma. Vad menar Göran Hägglund?

Den grå eminensen bakom Kristdemokraternas strategi, Henrik Ehrenberg, svarar.

  

Veckans kulturkrönika med Johan Lundberg; Är det en mänsklig rättighet att få statsbidrag? Ska staten finansiera tidskrifter och samhällsomstörtande verksamhet?

 

Programledare: Martin Ådahl

 

 

Boken, läsandet och fattningsförmågan

Berättandet och läsandet har genom historien fyllt en central roll för människans liv. Just nu förändrar digitaliseringen berättandet och läsandets förutsättningar i grunden.

En ny bok

I programserien ”En ny bok” intervjuar programledarna Mats Wiklund, Erik Thyselius och Katarina O’Nils Franke forskare och författare som medverkat i antologier och essäsamlingar utgivna av Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelse.

Where Is Life Science Heading In The Future?

Genes, Technology And Society

Tvådagarsseminarium inspelat 14-15 maj 2018 på Engelsbergs bruk.

Global Axess 2018: Kunskap och information

Kunskap och information är temat för årets upplaga av Global Axess. Kunskapens betydelse har varit uppenbar för människan allt sedan Adam och Evas tid, men informationssamhället ställer oss inför nya frågor. Inte minst: Vad innebär det allt intensivare flödet av information och åsikter för vår förmåga till helhetssyn och förståelse? Gör det oss klokare eller dummare? I programmen ger forskare, journalister och författare sina bilder av utvecklingen.

Studio Axess

PJ Anders Linder tacklar tidens aktuella frågor med intressanta och kvalificerade gäster. Du vet väl att du kan lyssna på avsnitten fredagar innan TV-sändningen? Besök: axess.se/podcast