Magasin > Artikelarkiv

Filter

Artiklar - Krönika

När kyrkor brinner

För fem år sedan startade jag och två kvinnliga prästkolleger Facebookgruppen Mitt Kors. Vårt initiativ var sprunget ur en förtvivlan över förföljelsen av kristna.

GREAT LIVES

Under det år jag läste statsvetenskap på ett amerikanskt universitet fick jag bland annat lära mig att enskilda individers insatser hade nästintill noll betydelse för såväl uppkoms­ten som utgången av krig eller andra dramatiska händelser.

Alla dessa mästranden

Koleriska busschaufförer är en gåtfull före­teelse. Vad är det de hoppas? Att just den här sarkastiska avhyvlingen av passagerarna ska få polletten att äntligen trilla ner? Att mänskligheten hädanefter kommer att bete sig annorlunda när den befinner sig tätt sammanpackad på 76:ans buss? Att deras ­arbetsplats imorgon kommer att vara helt förändrad till följd av denna avgörande uppfostringsinsats?

Två olika modeller

I sin välskrivna och tankeväckande skrift om utbildning och bildning, Kunskap som känns (Mondial 2021), gör Handelshögskolans rektor Lars Strannegård en poäng av att Stanford University hade blivit sjua i medaljligan i OS i Rio 2016 om alla olympier som studerat vid universitetet hade räknats som en nation.

Visar 4 av 305