Magasin > Artikelarkiv

Filter

Artiklar - Krönika

Konservativ feminism

Det är plågsamt att tänka på alla böcker, konstverk, vetenskapliga upptäckter, sonater och symfonier som aldrig blivit till på grund av att begåvade kvinnor förvägrats möjligheten att vara något annat än mödrar.

Helig rätt att häda

Det har varit intressant att följa det exceptionellt höga tonläge som följt på den extrema – och begränsade – danska politiska rörelsen Stram kurs tilltag att bränna Ko­ranen. Barbariskt, utropade ärkebiskop Antje Jackelén och Sveriges kristna råd, ett råd som samlar Sveriges kristna ledarskikt. Det är som i Tredje riket, stämde den politiska eliten och många medier in.

Radio Gaga

En av de mer talande historierna om vår tid är när Stefan Löfven var Sveriges enda ickerasist. Eller kanske mer rättvist, när Stefan Löfven med all önskvärd tydlighet visade att rasismen inte finns ”överallt”.

För jag är värd det

Under debatten som följde efter det 39 man och kvinn och allt däremellan starka uppropet om rasismen på Sveriges Radio trädde några rasifierade reportrar fram och vittnade om hur de betraktas med misstro på redaktionerna; hur det muttras om att de blivit ”inkvoterade”, och oavsett hur hög- eller överkvalificerade de är måste de ändå hantera muttrandet.

Visar 4 av 268