Axess efter invasionen av Ukraina

Vi är ingen nyhetstidning och så ska det vara, men det känns orimligt att avstå från att delta i diskussionen och vi använder oss därför av de snabbare kanalerna axess.se och Axess TV. Nedan finns länkar till texter som har publicerats exklusivt på nätet, samt tv-program, från de senaste veckorna.

Valet i NRW: tyska väljare straffar velighet

Helgens val i Nordrhein-Westfalen var en seger för både CDU och Die Grünen, där de sistnämnda nu är kungamakare. För SPD var valet det sämsta i delstaten sedan 1949 och pressen på förbundskansler Olaf Scholz ökar därmed. Än värre är läget för krisande FDP och dess partiledare Christian Lindner.

Svaghet för Kreml i både SPD och CDU

I spåren efter Tysklands kapsejsade Rysslandspolitik befinner sig nu SPD, med rätta, i skottlinjen. Men CDU har ingen anledning att vara stolta de heller. Skulden för haveriet faller tungt på både till vänster och höger.

Rysk militär i drängtjänst hos gangsterismen

Brittisk inrikespolitik är kroniskt konfliktfylld och maj 2022 utgör inget undantag. Fast ämnena i de absurda Covid 19-restriktionernas spår är ännu mer deprimerande än vanligt. Boris Johnson har fått böter för att inte ha lämnat sitt eget födelsedagskalas fort nog och Labourledaren Keir Starmer är under utredning för att eventuellt ha ätit druckit öl och ätit curry på ett reglementsvidrigt sätt i partilokalerna i Durham.

Populärt

Skribenter

Catta Neuding
Erik Thyselius
Katarina O'Nils Franke
Marcus Nilsen
PJ Anders Linder