Axess efter invasionen av Ukraina

Vi är ingen nyhetstidning och så ska det vara, men det känns orimligt att avstå från att delta i diskussionen och vi använder oss därför av de snabbare kanalerna axess.se och Axess TV. Nedan finns länkar till texter som har publicerats exklusivt på nätet, samt tv-program, från de senaste veckorna.

Tyskland: Grönt missnöje skakar regeringssamarbetet

På tryggt avstånd från huvudstadens intriger och måsten samlades Die Grünens förbundsdagsgrupp i natursköna Weimar för att koppla av, samla ny kraft och utvärdera samarbetet med liberala FDP och SPD. Det behövs. Frustrationen inom Die Grünen över regeringens långsamma tempo växer för varje dag. Snart måste Olaf Scholz agera.

Tyskland utan svenska vänner i flyktingkrisen

Expressens Anna Dahlberg skriver i söndagens tidning (19/3) helt korrekt att flera länder i EU riskerar att gå mot en ny flyktingkris. Ett av undantagen är Sverige. Signalerna från den nya regeringen verkar ha gett effekt. Annat är det i Tyskland.

Ta bort rabatten på människoliv

Vid förra årsskiftet avskaffades den så kallade ungdomsrabatten när unga förövare döms. Fast bara för brott som har minimum ett års fängelse i straffskalan och bara för brottslingar i åldrarna 18-21 år.

Populärt

Skribenter

Catta Neuding
Erik Thyselius
Katarina O'Nils Franke
Marcus Nilsen
PJ Anders Linder