Varför så tyst om svensk terrorledare?

Mitt under svenskarnas mest hektiska period, veckan före jul, var det inte bara presentinköp och julbord som planerades. En man bosatt i Sverige var mitt uppe i att planera en omfattande terrorattack. Målet ska ha varit Förenade Arabemiratens ambassad i Etiopien och Sudan. Lyckligtvis kom aldrig dessa attacker att genomföras. Istället greps mannen av svenska myndigheter.

Teknikens under – och blunder

I USA har flera personer gripits av misstag på grund av den senaste övervakningstekniken. Vi kan inte lita blint på ansiktsigenkänning, rapporterade SVT igår och lyfte ett aktuellt fall där den felaktigt utpekade nu stämmer polisen. Samma teknik är på väg att introduceras av den svenska polisen. Vad får det för konsekvenser?

Migrationspolitik av kameleontmodell

Morgan Johansson gjorde vad han kunde för ta vinden ur seglen på Moderaterna idag. Ett par timmar efter att den moderata integrationskommissionen presenterat sitt arbete kallade justitieministern till presskonferens för att berätta på vilka punkter som S givit efter för MP.

Smygamnesti av ensamkommande?

Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för en ny utlänningslag. Den ska ersätta den tillfälliga lagstiftning som tillkom för att hantera effekterna av flyktingkrisen. Det är ett omfattande paket som fastslår att stora delar av den tillfälliga lagstiftningen nu blir permanent. Den största omläggningen är att tillfälliga uppehållstillstånd blir huvudregel.

Populärt

Skribenter

Catta Neuding
Erik Thyselius
Katarina O'Nils Franke
Marcus Nilsen
PJ Anders Linder