Covid 19-lagen: behöver de styrande all denna makt?

Idag presenterades det förslag till covid 19-lag som regeringen ska skicka till Lagrådet. Remisstiden gick ut den 23 december så tappra tjänstemän i regeringskansliet måste ha försakat såväl dopp i grytan som Lars Lerin för att ha hunnit med att beakta och ta genomtänkt ställning till de många remissvarens synpunkter på ett av de mest ingripande lagförslag som vi sett på länge.

Blunda inte för hedersvåldet

Trots att det gått 19 år sedan Fadime Sehindal mördades av sin far har vi i det sekulära och individfokuserade landet Sverige fortfarande svårt att förstå konceptet heder och hedersvåld.

Sorgen i pulkaåkandets tid

Det är ett symptom på det sämsta med vår samtid. Pulkaåkningen på Skogskyrkogården har ökat och SVT rapporterar. Från Kyrkogårdsförvaltningens sida vädjar man om att folk ska avstå från att åka pulka på kyrkogården eftersom det kan störa de som är där för att sörja sina döda.

”Tysklands Trump” är helt ok

Det går inte att säga vem som kommer att ta över CDU efter Angela Merkel. Men reaktionerna på Friedrich Merz kandidatur visar hur långt åt vänster tysk politik gått under 2000-talet.

Populärt

Skribenter

Catta Neuding
Erik Thyselius
Katarina O'Nils Franke
Marcus Nilsen
PJ Anders Linder