Axess efter invasionen av Ukraina

Vi är ingen nyhetstidning och så ska det vara, men det känns orimligt att avstå från att delta i diskussionen och vi använder oss därför av de snabbare kanalerna axess.se och Axess TV. Nedan finns länkar till texter som har publicerats exklusivt på nätet, samt tv-program, från de senaste veckorna.

50 år med kungen, 500 med nationalstaten

I fjol fyllde kungen 75 år, vilket firades på ett ganska så nedtonat sätt. Dels på grund av pandemin, dels på grund att man bestämt sig för att inte lägga krutet på det privata utan det officiella och dra på ordentligt under 2023 i stället. Nästa år utgör nämligen ett dubbelt märkesår i den svenska monarkins historia.

Stoppa utrensningen av litteratur

Att litteratur kan upplevas som provokativ är en del av dess natur. Det säger oftast mer om läsaren än om författaren om den provocerar. Vår samtid kretsar alltmer kring att förbjuda och rensa ut oönskad litteratur snarare än att diskutera problematiskt eller provokativt innehåll. Det är en farlig utveckling som snarast måste stoppas.

Axess på Bokmässan 22-25/9

Under Bokmässan i Göteborg den 22-25/9 spelar Axess TV in en rad intressanta fackboksintervjuer. Kom och träffa Axess i monter C03:42!

Populärt

Skribenter

Catta Neuding
Erik Thyselius
Katarina O'Nils Franke
Marcus Nilsen
PJ Anders Linder