Del 5 av 7. Richard vill göra affär med ägaren till ett kosmetikaföretag. För att slippa hennes närmanden låtsas han vara gift med Audrey.
Del 6 av 7. När Richard är borta från herrgården försöker några av hans styrelseledamöter ta över företaget. Men Audrey får nys om saken och tar hjälp av sin inflytelserike farbror, Grevil Hartley.
Del 7 av 7. Flyget upplever en ny era där högsta hastighet sätts i centrum. Att spränga ljudvallen blir därför en global målsättning. Något som slutligen amerikanen Chuck Yaeger lyckas med 1947. Flyget blir nu en masstransport med allt större flygplan och allt fler passagerare.
Sveriges problem med bristande lag och ordning är numera i centrum för den inrikespolitiska debatten. Men de väcker stort intresse även utanför vårt lands gränser. Paulina Neuding, jurist och Europaredaktör i nätmagasinet Quillette, har följt frågorna under lång tid och skrivit om dem i en rad internationella medier.
Del 8 av 22. Utvecklingen går fort när det gäller AI och datorernas möjligheter att kopiera den mänskliga hjärnan. Medvetandet finns redan i datorerna liksom sociala relationer. För att hantera den nya tekniken krävs kunskap och det är bråttom. Martin Ingvar ger ett scenario där AI kan slå sönder både demokratin och äganderätten. Lotta Gröning intervjuar.
Del 6 av 6. Rob Bell granskar den ultramoderna Millaubron, en motvorvägsbro över Tarnflodens dalgång i södra Frankrike. Millaubron ritades av den brittiske arkitekten Norman Foster och räknas som en av de vackraste broarna i världen.
Robert Johnson på Changing Character of War Centre (CCW) vid Oxford University berättar om Lawrence av Arabien.
Anne-Sophie Mutter har spelat på alla världens storslagna konserthus men denna intima konsert är inspelad på en liten nattklubb i Friedrichshain-distriktet i Berlin. Tillsammans med pianisten Lambert Orkis och unga stipendiater från hennes egen fond framför hon verk från barocken till idag.
Del 4 av 6. År 2050 beräknas två tredjedelar av mänskligheten leva i urbana områden. De robotsystem som nu utvecklas globalt ger oss en glimt av framtidens städer.
Del 2 av 3. Globaliseringen har stor inverkan på kommunikation inom arbetsplatsen. Den drivs ofta av amerikanska multinationella företag. Vad får detta för sociala, kulturella och politiska konsekvenser?
Yukio Mishima (1925–1970) vann tidigt stor litterär framgång, närmare bestämt med en självbiografiskt anlagd skildring av en säregen barndom och personlighetsutveckling, Demaskering (1949). Hans författarskap i ett flertal genrer blev flödande rikt, och åtminstone i väst uppfattades han som den främste japanske författaren. Hans död blev spektakulär. Efter en aktion till stöd för traditionella nationella värden, utförd vid ett militärhögkvarter i Tokyo, begick han seppuku.
Del 3 av 3. I århundraden var ökenstaden Agadez knutpunkten mellan Västafrika och Medelhavet, början på resan genom Sahara. Men nu har Niger, under press från Bryssel, satt stop för transport av immigranter. Trots löften och ekonomiskt stöd från EU har få nya jobb tillkommit.
Del 9 av 10. President Richard Nixon bli återvald i en jordskredsseger. Han tillkännager att Hanoi har accepterat villkoren för en fredsöverenskommelse. Amerikanska krigsfångar återvänder till ett starkt polariserat land.
Del 13 av 13. Kori Schake är vice ordförande för tankesmedjan International Instiute for Strategic Studies och arbetade tidigare för president George W. Bush. I samtal med Iain Martin argumenterar Schake för att USA, även om det just nu ser mörkt ut, är det land som har bäst förutsättningar att försvara den liberaldemokratiska världsordningen från Kinas och Rysslands maktanspråk.
Del 5 av 6. Är humaniora lönsamt för samhället, för individen eller både och? Om detta talar Henrik Höjer med Isak Hammar som är historiker vid Stockholms och Lunds universitet. Han är dessutom medlem i Humtank, en nationell tankesmedja för humaniora.
Del 14 av 14. James utmanar Daniel Fogarty på en kappsegling från Foochow till Liverpool. Mycket står på spel: vinnaren tar över Onedinlinjen.
Del 1 av 6. Varifrån kommer skönhet? Svaret på frågan kan spåras till en stenyxa betraktad som världens äldsta konstverk. I detta avsnitt lär vi oss att kultur och skönhet utgår från människan själv och att skönhet har antagit många former under århundradena.
Del 1 av 2. Robert Bruces överväldigande seger över engelsmännen i slaget vid Bannockburn för sjuhundra år sedan är en arkeologisk gåta. Slaget blev avgörande för grundandet av Skottland som självständig nation. Men var utkämpades det?
Del 3 av 4. Chauvetgrottans målningar i södra Frankrike upptäcktes 1994. Ingen hade varit inne grottan på 21 000 år. Nu har konstnärer och ingenjörer byggt en perfekt kopia av den.
Del 3 av 4. Lena Andersson – Mer om sann och falsk liberalism, Sofia Nerbrand – Det sociala i liberalismen, Svend Dahl – Liberalismen och samhällskontraktet. Moderator: PJ Anders Linder.