Kommentar > Kommentarsarkiv

Filter

Kommentarsartiklar

Från duellanter till duo: Merz med i Laschets team

Pressad av Die Grünens framgångar och dåliga valresultat i Rheinland-Pfalz och Baden-Württemberg förbereder sig Armin Laschet (CDU) på nästa delstatsval i Sachsen-Anhalt. Vid sin sida har han sin forna motståndare Friedrich Merz. Det är nödvändigt om CDU ska ha en sportlig chans i de östra delarna av Tyskland.

Till sist tar tålamodet slut

Storbritannien går till val imorgon. Många val. Två av fyra nationer håller parlamentsval: Skottland och Wales. Det är regionala och lokala val i 21 grevskap och 143 kommuner och till Londons regionala församling. På många håll väljer man numera borgmästare i direktval: 13 sådana ska utses. Dessutom ska det väljas polismästare i cirka 40 distrikt – och så är det fyllnadsval till en plats i underhuset i nordengelska Hartlepool.

Make Ludwig Erhard great again!

Ronald Reagan och Margaret Thatcher i alla ära. Men svensk borgerlighet skulle må bra av också intressera sig mer för den kontinentala idétraditionen.

Glöm inte Belarus bara för att medierna gör det

Har protesterna i Minsk tystnat? Det är lätt att få det intrycket eftersom svenska redaktioner alltmer sällan rapporterar om Belarus. Men så är självklart inte fallet, oppositionens kamp för demokrati fortsätter trots regimens tilltagande förtryck. Tyvärr prioriteras en oändligt omfattande bevakning av USA på bekostnad av inte minst den frihetskamp som pågår i Sveriges direkta närhet.

Visar 4 av 176