Kommentar > Kommentarsarkiv

Filter

Kommentarsartiklar

Inte terrorister i SRs ögon

Att kalla en spade för en spade och terrorister för terrorister vore en bra devis för de i radiohuset att ta till sig. För allt som oftast nämns inte orden terrorist eller terrororganisation i SRs rapportering, åtminstone inte när det kommer till ett område – Gaza.

Ge inte en kvadratmeter till gangstrarna

Enligt vittnesuppgifter till GT/Expressen råder det inga tvivel om att nattens polismord var avsiktligt: "[M]an siktade rakt på den här polismannen. Det var som en avrättning... " I så fall rör det sig om en oerhörd upptrappning av det kriminella våldet. Vägspärrar och övergrepp gängen emellan är förstås långt mer än illa nog, men direktangrepp mot uniformerad polis är ännu grövre och vidrigare. Det är en signal om att man anser sig vara herre på täppan och att företrädare för storsamhället inte har på platsen att göra. Det är ett anspråk på att härska och regera.

Krav på röda linjer är mer förolämpning än försäkring

Företrädare för Liberala ungdomsförbundet skriver på Expressens debattsida i dag och kräver att Liberalerna måste dra upp röda linjer om man ska stödja en borgerlig regering, som är beredd att luta sig mot Sverigedemokraterna.

L fattar läget mycket bättre än medierna

Mediebilden har nu skilt sig från verkligheten ett antal gånger när det gäller Liberalerna. Anonyma källor säger att det finns stort motstånd mot Nyamko Sabuni och en avgrundsdjup splittring, men när det kommer till kritan får partiledningen ett solklart stöd. Som i dag när det gäller att fortsatt säga nej till nya avtal med S och C och driva en egen borgerlig linje i stället.

Visar 4 av 191