Kommentar > Kommentarsarkiv

Filter

Kommentarsartiklar

Klagosånger vinner inga val

För en dryg månad sedan skrev Frida Jansson i Smedjan https://timbro.se/smedjan/darfor-andrade-jag-mig-om-s-samarbete/ om bristen på borgerligt självförtroende. Hon berättade att hon bytt åsikt om överenskommelser av JÖK-typ och skrev att den som har en egen genomtänkt övertygelse inte behöver vara rädd för att samtala med meningsmotståndare.

Ukraina är inte rysk egendom

Försvarsminister Ben Wallace har publicerat en kort essä på brittiska regeringens hemsida där han granskar och ger historisk bakgrund till den ryska regimens utfall mot Nato och hot mot Ukraina. Det är lysande läsning, lika lärd som precis. Eja såge man fler texter av denna halt från personer i ledande politisk ställning.

Tysklands vacklande hela EU:s svaghet

Tysklands ständiga uppmaningar till ”dialog” och otydlighet i Nord Stream 2-frågan riskerar att sporra Moskva till fler aggressioner. Utrikesminister Annalena Baerbock har en svår uppgift framför sig.

Glöm inte Putins stöld av Krim

Rysslands pågående krig i Ukraina ser ut att eskalera. Genom att i östra Ukraina bedriva ett skuggspel och samtidigt samla hundratusentals man på den ryska sidan om gränsen har regimen i Kreml skapat en ytterst farlig situation. Men startskottet kom redan för åtta år sedan då Vladimir Putin gav order om att ockupera halvön.

Visar 4 av 230