Ta hoten mot allt israeliskt på allvar

Israels flagga. Foto: Pexels.

En misstänkt bomb hittades under måndagsmorgonen utanför en av Wallenstams kontorsfastigheter i Göteborg, rapporterar Di:s krimreporter Lasse Wierup.

Bland hyresgästerna finns det israeliska försvarsföretaget Elbit Systems Sweden AB, som blivit en viktig leverantör för Försvarsmakten. Hot i form av klotter har tidigare riktats mot företaget och det pågår ett anonymt upprop online för att Wallenstam ska säga upp Elbits hyresavtal.  

Händelsen måste tas på största allvar. Den som hävdar att detta inte är en del av ett större mönster av hat, hot och attacker som blossat upp världen över efter Hamas terrordåd mot Israel den sjunde oktober gör sig korkad med flit (eller ännu värre).

Svenska judar lever i skräck. I förra veckan fick mellanösternforskaren Anders Persson sitt kontor vandaliserat av människor som hatar honom för att han gör sitt jobb som oberoende forskare. Häromdagen bekräftade Säpo att Iran anlitar svenska gäng för att utföra våldshandlingar mot andra stater eller individer på svensk mark. Israeliska säkerhetstjänsten Mossad pekar ut bland andra Rawa Majid som ansvarig för granatattacken mot Israels ambassad i januari.

Allvarstid råder. Regimen i Teheran är alla demokratiers svurna fiende. Det går inte längre att se mellan fingrarna. Låt inte bombhotet mot Elbit drunkna i mediebruset.      

Erik Thyselius

Medarbetare i Axess.

Läs vidare