Bör tvättbjörnsbråk prioriteras?

“I längden spelar det ingen roll hur många konserver du har utan hur väl du känner din granne”. Det är en välkänd sanning i seriösare prepper- och beredskapskretsar. När krisen kommer gäller det att hålla ihop och samarbeta. “The lone wolf dies but the pack survives” om man så vill.
Den här idén verkar ironiskt nog ha gått Beredskapsmuseet förbi.Region Skåne initierade kampanjen “En svensk tvättbjörn” för att på ett humoristisk sätt få folk att tänka på handhygien. Problemet var dock att Beredskapsmuseet äger rättigheterna till beredskapstidens tysthetskampanj “En svensk tiger”. Och de hade uppenbarligen inga planer på att låta den humoristiska blinkningen passera, utan kallade genast in sin advokat.

– Jag har sagt åt dem att hitta på något eget. Det vimlar av konstnärer i Skåne som kan göra en toppenidé. Så varför sno och göra om en bild som inte alls har med detta att göra? säger Beredskapsmuseets advokat Maria Andrée till Kristianstadsbladet.

Tvättbjörnen blev således kortlivad. Men Beredskapsmuseet borde fundera ett varv till på hur fruktbart det i längden är att bråka om småsaker i tider av kris.

 

Catta Neuding

Medarbetare i Axess.

Läs vidare