TV > Engelsbergsseminariet 2015: Krig > Varför ryssarna inte kunde knäcka Enigma

Engelsbergsseminariet 2015: Krig

Varför ryssarna inte kunde knäcka Enigma

Jonathan Haslam är professor i historia och internationella relationer vid universitetet i Cambridge i England.

Varför ryssarna inte kunde knäcka Enigma

Engelsbergsseminariet 2015: Krig

Jonathan Haslam är professor i historia och internationella relationer vid universitetet i Cambridge i England.
Publicerat 13 jul, 2021
Tillgängligt till Tills vidare

Perspektiv på cyberkrigsföring

Tommy Stiansen
Politik 23 aug, 2021

Minnet av kriget

Rana Mitter är professor i kinesisk historia och politik vid universitetet i Oxford, England.
Politik 17 aug, 2021

USA och de nya krigen

Kimberly Kagan är militärhistoriker samt grundare och chef för the Institute for the Study of War. Hon har undervisat vid Yale, Georgetown University och American University samt arbetat under General Petreus i Afghanistan.
Politik 11 aug, 2021

Hot, risk och nationell säkerhet

Andrew Preston är docent i historia och specialiserad på amerikansk utrikespolitik och internationella relationer. Han har skrivit både om Nixon och Vietnamkriget och om religionens roll i amerikansk utrikespolitik. Preston skriver också regelbundet för internationell dags- och fackpress.
Samhälle 13 jul, 2021

Krig och den mänskliga fantasin

Christopher Coker är professor i internationella relationer vid London School of Economics and Political Science.
Samhälle 13 jul, 2021

Militant jihadistpoesi

Elisabeth Kendall är senior research fellow i arabiska och islamiska studier vid universitetet i Oxford. Hennes arbete undersöker kopplingarna mellan militant jihadism och konst och litteratur. Kendall har bland annat forskat på ungdomsaktivism och al-Qaida-poeter i Yemen.
Religion 13 jul, 2021

Utvecklingen av USA:s krigsföring sedan 1991

Frederick Kagan är chef för Critial Threats Project vid American Enterprise Institute i USA. Han forskar på amerikansk säkerhet och strategi och har varit rådgivare till President George W Bush. Hans senaste bok är Lessons for a long war: how America can win on new battlefields.
Politik 13 jul, 2021

Går det att stoppa IS?

Jessica Stern är politisk konsult, föreläsare och verksam vid Harvards universitet. Hon undervisar statliga myndigheter om säkerhetsfrågor relaterade till terrorism och är medlem av Council on Foreign Relations i USA. Hon är medförfattare till boken ISIS: The State of Terror.
13 jul, 2021

Varför krig igen? Hur världen hotas av en ny utmaning

Lilia Shevtsova är politisk analytiker och senior fellow vid Brookings Institution i Washington och associate fellow vid Chatham House i London. Hon är författare till flera böcker om rysk politik och har behandlat det moderna Ryssland och dess utmaningar i Putin's Russia.
Politik 13 jul, 2021

Hur krig tjänar Putins Ryssland

Gregory Feifer är journalist, författare och tidigare Moskvakorrespondent. Han har skrivit boken The Great Gamble, om Sovjets krig i Afghanistan som fått mycket uppmärksamhet samt boken Russians.
Politik 13 jul, 2021

Religionens betydelse för krig

Tom Holland är brittisk historiker och författare till den prisbelönade boken Rubicon: The Triumph and Tragedy of the Roman Republic. Han har skrivit och producerat ett flertal dokumentärer om alltifrån dinosaurier till Paulus.
Politik 07 jun, 2021

Den långa fred- och kärnvapenavskräckningen

Sir Lawrence Freedman är professor emeritus i krigsvetenskap vid King's College London och tidigare utrikespolitisk rådgivare till Tony Blair. Han har skrivit flera arbeten inom krigsvetenskap och om kalla kriget och anses vara en av världens främsta forskare inom strategi.
Politik 07 jun, 2021