Den här innehållet är en del av Axess+.

Bli prenumerant för att få åtkomst nu!

Prenumerera
Innehållet ej tillgängligt

Detta innehåll är tyvärr inte tillgängligt för besökare utanför EU.

TV > På tröskeln till en ny värld > Del 2 av 6 – Genteknik

På tröskeln till en ny värld

Del 2 av 6 – Genteknik

Genteknik ger upphov till dramatiska rubriker och oro hos allmänheten. Men den kan både utrota sjukdomar, förhindra svält och rädda vår planet.

Del 2 av 6 – Genteknik

På tröskeln till en ny värld

Genteknik ger upphov till dramatiska rubriker och oro hos allmänheten. Men den kan både utrota sjukdomar, förhindra svält och rädda vår planet.
Publicerat 08 feb, 2021
Tillgängligt till 20 feb, 2023

Del 6 av 6 – Leva på andra planeter

Rymdkapplöpningen tog inte slut med månlandningarna och Apollo-programmen. Den nya rymdkapplöpningen tar sikte på att ta människan till Mars. Och till skillnad mot förr finansieras inte längre rymdresorna uteslutande genom staten – nu deltar även privat företag.
Vetenskap 09 mar, 2021

Del 5 av 6 – Hyperintelligens

De flesta av oss har hört talas om artificiell intelligens, AI, men få vet hur det verkligen fungerar. I företag längst ut på den högteknologiska framkanten håller det abstrakta på att förvandlas till någonting konkret: tänkande robotar.
Vetenskap 02 mar, 2021

Del 4 av 6 – Cyborger

Cyborgen är en välkänd del av Hollywood och science fiction men nu har teknologi och forskning förvandlat fantasi till verklighet. Inopererade mikrochip i handen är redan en realitet och vad som förefaller omöjligt - som till exempel "Computer Assisted Telepathy" – kanske snart inte längre är det.
Vetenskap 01 mar, 2021

Del 3 av 6: Odödlighet

Evigt liv är inte längre en idé som hör hemma i science fiction utan har blivit en del av forskning och vetenskap. För vissa är inte längre frågan ”om” utan ”när” odödlighet kan uppnås.
Vetenskap 08 feb, 2021

Del 1 av 6 – En värld utan sjukdomar

Forskare gör sitt yttersta för att skapa en värld utan sjukdomar. Stora ansträngningar görs för att förstå och kontrollera mikrobiomer: triljontals mikroorganismer som lever i eller på människans hud.
Vetenskap 02 feb, 2021