TV > Panelen > Säsong 6 – Del 6 av 7: Superonsdag, covidpass och elkris

Panelen

Säsong 6 – Del 6 av 7: Superonsdag, covidpass och elkris

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius valet av Magdalena Andersson till ny statsminister, hur fria samhällen bör hantera den ökande smittspridningen av covid-19 och om Sverige går mot en permanent elkris. Programledare: Erik Thyselius.

Programmet spelades in i november 2021.

Säsong 6 – Del 6 av 7: Superonsdag, covidpass och elkris

Panelen

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius valet av Magdalena Andersson till ny statsminister, hur fria samhällen bör hantera den ökande smittspridningen av covid-19 och om Sverige går mot en permanent elkris. Programledare: Erik Thyselius.

Programmet spelades in i november 2021.

Publicerat 24 nov, 2021
Tillgängligt till Tills vidare

Säsong 6 – Del 5 av 7: Lukasjenkos hybridkrig, BB-kris och Löfvens avgång

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Hanne Kjöller och Arvid Åhlund om det allt mer spända läget vid den polsk-belarusiska gränsen, krisen i förlossningsvården och vem som blir Stefan Löfvens efterträdare. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 11 nov, 2021

Säsong 6 – Del 4 av 7: Mordet på Einár, ofri handel och tomt på museet

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Erik Jersenius, Catarina Kärkkäinen och Stefan Stern om mordet på Nils ”Einár” Grönberg, huruvida väst borde handla mindre med Kina och antika museer utan antikvetare. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 28 okt, 2021

Säsong 6 – Del 3 av 7: Antisemitism, Lars Vilks och comeback för 70-talet

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Jacob Rudenstrand, Sanna Rayman och Arvid Åhlund antisemitismkonferensen i Malmö och hotbilden mot judar i Sverige, Moderna museets beslut att inte ta emot Lars Vilks originalteckningar av rondellhunden samt om 1970-talet är på väg att göra comeback i vår tid. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 14 okt, 2021

Säsong 6 – Del 2 av 7: Explosionen i Göteborg, Sverige öppnar upp och varning för vithet

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Karin Svanborg-Sjövall, Erik Jersenius och Hanne Kjöller om explosionen i Göteborg, hävandet av coronarestriktionerna och att Sverige har fått sin första universitetskurs i vithetsstudier. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 30 sep, 2021

Säsong 6 – Del 1 av 7: Tronskifte i S, vänstervåg och vaccinklyftan

I säsongspremiären av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Torbjörn Hållö och Erik Hörstadius om att en majoritet S-ombud nu står bakom Magdalena Andersson som ny partiledare, Arbeiderpartiets seger i norska valet och tyska SPD:s framgångar i opinionen samt att andelen ovaccinerade personer är betydligt högre i storstädernas miljonprogram. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 15 sep, 2021

Säsong 5 – Del 8 av 8: Vem bryr sig om arbetslösheten, islamistskandalen på SR och framtidsspaning

I säsongsavslutningen av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Elensky om den rekordhöga arbetslösheten, den massiva kritiken mot SR i efterdyningarna av stiftelsen Dokus granskning och vad som möjligen kan vänta oss i framtiden. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 12 maj, 2021

Säsong 5 – Del 7 av 8: Inställd valborg, matematikras i skolan och kritiken mot Ann Linde

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Ellen Gustafsson, Jacob Rudenstrand och Hanne Kjöller coronaläget inför valborg, svenska elevers allt sämre matematikkunskaper och Riksrevisionens PISA-kritik mot regeringen samt Ann Lindes oförmåga att kalla folkmordet på armenier för ett folkmord. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 29 apr, 2021

Säsong 5 – Del 6 av 8: Dålig stämning i Kreml, boprisrally och akademisk ofrihet

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Erik Hörstadius, Karin Svanborg-Sjövall och Arvid Åhlund Vladimir Putins tal till nationen, den dysfunktionella bostadsmarknaden och tillståndet för den akademiska friheten i både Storbritannien och Sverige. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 22 apr, 2021

Säsong 5 – Del 5 av 8: Coronapåsk, Liberalernas vägval och våldsamt rekordår

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Catarina Kärkkäinen, Torbjörn Elensky och Torbjörn Hållö om regeringens coronabesked inför påsken, Liberalernas beslut att stötta en borgerlig regering och BRÅ:s rapport om att 2020 var ett rekordår för det dödliga våldet. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 01 apr, 2021

Säsong 5 – Del 4 av 8: Vaccinstopp, antisemitismen i Malmö och varning för värdegrund

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Ellen Gustafsson, Jacob Rudenstrand och Erik Hörstadius Astra Zenecas vaccinpaus, kartläggningen av antisemitismen i Malmö och om en införd värdegrundsskrivning är till skydd eller till skada för den fria forskningen. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 18 mar, 2021

Säsong 5 – Del 3 av 8: Knivdådet i Vetlanda, jakten på vaccin och Ebba Buschs husköp

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Hanne Kjöller och Torbjörn Hållö knivdådet i Vetlanda, om Sverige bör köpa in eget vaccin utanför EU-samordningen och turerna kring Ebba Buschs husköp. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 04 mar, 2021

Säsong 5 – Del 2 av 8: Varning för lockdown, energikris och rasismbråk på Konstfack

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Catarina Kärkkäinen, Arvid Åhlund och Stefan Stern regeringens flaggning för en hårdare nedstängning vid en tredje coronavåg, energikrisens vara eller inte vara och rasismdebatten på Konstfack. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 18 feb, 2021

Säsong 5 – Del 1 av 8: Striden om arbetskraftsinvandringen, EU:s vaccinstrategi och det eviga 30-talet

I säsongspremiären av Panelen diskuterar Karin Svanborg-Sjövall, Erik Hörstadius och Susanna Kierkegaard Moderaternas nya giv om arbetskraftsinvandringen, kritiken mot Ursula von der Leyen och EU:s vaccinstrategi samt socialdemokraternas varningar för att 1930-talet är på väg att göra comeback i svensk politik. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 04 feb, 2021

Säsong 4 – Del 7 av 7: Coronajul, svensk skola och en blick in i framtiden

I säsongsavslutningen av Panelen samtalar Hanne Kjöller, Torbjörn Elensky och Karin Svanborg-Sjövall om de fortsatta coronarestriktionerna, tillståndet för svensk skola och hur år 2021 kan tänkas bli. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 10 dec, 2020

Säsong 4 – Del 6 av 7: IVO:s coronakritik, Joe Bidens nya team och cancel-culture

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Arvid Åhlund och Erik Hörstadius om IVO:s hårda kritik av regionernas hantering av covidsjuka på äldreboenden, Joe Bidens nya laguppställning till Vita huset och ilskan och sorgen som anställda på Penguin Random House Canada uppvisat i samband med nyheten om att förlaget ska ge ut Jordan Petersons nya bok. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 26 nov, 2020

Säsong 4 – Del 5 av 7: Andra coronavågen, Trump vägrar ge sig och M:s idéprogram

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Stefan Stern, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Elensky följderna av den andra coronavågen, Donald Trumps anklagelser om valfusk och vägran att se sig besegrad i presidentvalet samt Moderaternas nya idéprogram. Programledare: Erik Thyselius.
Politik 12 nov, 2020

Säsong 4 – Del 4 av 7: Halshuggningen av Paty, vem vinner USA-valet och Greta Thunberg till DN

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Arvid Åhlund, Gunilla Kindstrand och Erik Hörstadius halshuggningen av Samuel Paty av en radikal islamist, det stundande USA-valet och reaktionerna på DN:s beslut att utse Greta Thunberg till chefredaktör för en dag. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 29 okt, 2020

Säsong 4 – Del 3 av 7: DN:s coronagranskning, debatten om Förintelsemuseet och politikens omöjliga uppgift

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Hanne Kjöller och Torbjörn Hållö Maciej Zarembas reportage i DN om Region Stockholms coronahantering, om det behövs ett Förintelsemuseum i Sverige samt Axess Magasins temadel om politikens omöjliga uppgift att försöka minimera otryggheten och maximera lyckan i samhället. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 22 okt, 2020

Säsong 4 – Del 2 av 7: Slutet för svenska modellen, Estonia och rasismen på SR

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Karin Svanborg-Sjövall, Stefan Stern och Josefin Utas om de strandade LAS-förhandlingarna, Estoniakatastrofen och uppropet mot den upplevda rasismen på Sveriges Radio. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 13 okt, 2020

Säsong 4 – Del 1 av 7: Klaner och kriminalitet, hur mår EU och mordförsöket på Navalnyj

I säsongens premiäravsnitt av Panelen diskuterar Maria Abrahamsson, Erik Hörstadius och Torbjörn Elensky moderaternas förslag för att få bukt med kriminaliteten, Ursula von der Leyens linjetal om EU:s färdriktning och det misslyckade mordförsöket på Aleksej Navalnyj. Programledare: Erik Thyselius.
Samhälle 13 okt, 2020

Säsong 3 – Del 8: Nu kommer krisen, nationalstatens roll och framtiden för EU

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om varningarna om den kommande ekonomiska krisen för Sverige och övriga Europa, om betydelsen av att rätt företag får stöd och hur framtiden för EU ser ut.
07 maj, 2020

Säsong 3 – Del 7: Håller svensken ut, stålbad väntar och EU:s framtid

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky och Josefin Utas om hur den sociala isoleringen påverkar människor, om coronakrisen kommer att tvinga politiken att ta tag i gamla surdegar samt hur pandemin påverkar Europas framtid. Programledare: Erik Thyselius.
23 apr, 2020

Säsong 3 – Del 6: Regeringens ökande makt, risk för krasch och sprickan inom EU

Coronakrisen fortsätter att dominera vår tillvaro. I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om regeringens ökande maktbefogenheter, om de svenska räddningspaketen är tillräckliga och klyftan inom EU mellan Nord- och Sydeuropa i synen på hur krisen bör lösas.
08 apr, 2020

Säsong 3 – Del 5: Coronaspecial

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Josefin Utas och Arvid Åhlund coronakrisen och dess påverkan på Sverige, Europa och världen. Programledare: Erik Thyselius.
26 mar, 2020

Säsong 3 – Del 4: Coronavirus, flyktingkris och en nyfunnen framtidstro

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Stefan Stern, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Hållö om hur coronaviruset fortsätter att påverka samhället och världsekonomin, hur flyktingkrisen vid Greklands gräns påverkar relationen mellan EU och Turkiet samt Axess magasins senaste temadel om hur vi kan få tillbaka vår framtidstro. Programledare: Erik Thyselius.
11 mar, 2020

Säsong 3 – Del 3: Coronaviruset, Gui Minhai och kommuner i kris

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Gunilla Kindstrand och Erik Hörstadius om coronaviruset, fängelsedomen mot bokförläggaren Gui Minhai och kommunernas ekonomiska kris. Programledare: Erik Thyselius.
27 feb, 2020

Säsong 3 – Del 2: Allt är Timbros fel, hur mår debatten och exit Bieler

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om kritiken mot Timbro och borgerligheten, varför tonen i den offentliga debatten är så otrevlig och Paula Bielers (SD) sorti från riksdagen. Programledare: Erik Thyselius
Politik 12 feb, 2020

Säsong 3 – Del 1: Förtalsmålet mot Ann-Sofie Hermansson, arkiv i kris och hur hantera Kina?

Del 1 av 8. I veckans avsnitt av Panelen samtalar Karin Svanborg-Sjövall, Stig-Björn Ljunggren och Hanne Kjöller om förtalsanklagelserna mot Ann-Sofie Hermansson, att Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek tvingas till nedskärningar och hur Sverige bör hantera ett allt mer aggressivt Kina. Programledare: Erik Thyselius.
30 jan, 2020

Säsong 2 – Del 7: SCB:s stora väljarundersökning, PISA-mätningen och gott nytt 2020

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Hållö, Karin-Svanborg Sjövall och Erik Hörstadius SCB:s stora väljarundersökning, svenska elevers resultat i PISA-mätningen och vad de tror kommer att prägla år 2020. Programledare: Erik Thyselius.
05 dec, 2019

Säsong 2 – Del 6: Den radikala miljörörelsen, religiösa friskolor och Stefan Löfvens förtroendekris

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Stig-Björn Ljunggren, Sanna Rayman och Thomas Mattsson miljörörelsen Extinction Rebellions etablering i Sverige, religiösa friskolor och Stefan Löfvens kritiserade intervju i SVT:s Agenda. Programledare: Erik Thyselius.
21 nov, 2019

Säsong 2 – Del 5: Radikala imamer, nedläggningen av Arbetsförmedlingen och 30 år sedan Berlinmurens fall

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Stefan Stern, Torbjörn Elensky och Erik Hörstadius om radikala imamer som inte kan utvisas, nedläggningen av Arbetsförmedlingen och tillståndet för den liberala demokratin 30 år efter Berlinmurens fall. Programledare: Erik Thyselius.
07 nov, 2019

Säsong 2 – Del 4: Arbetskraftsinvandring, SD största parti i LO och Skolverkets slopning av bibeln

I veckans avsnitt av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Karin Svanborg-Sjövall och Torbjörn Hållö om systemet med arbetskraftsinvandring bör ändras, att SD är största parti bland LO-väljare och Skolverkets förslag att ta bort bibeln och andra faktakunskaper ur läroplanen. Programledare: Erik Thyselius.
24 okt, 2019

Säsong 2 – Del 3: Migrationsbråket mellan S och MP, striden för antiken och SVT:s kampanjfilm

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Stig-Björn Ljunggren, Sanna Rayman och Erik Hörstadius om den uppblossande migrationskonflikten mellan S och MP, varför antiken är ett viktigt ämne i skolan och SVT:s kritiserade kampanjfilm mot desinformation och propaganda. Programledare: Erik Thyselius.
10 okt, 2019

Säsong 2 – Del 2: Greta Thunberg, apatiska barn och hotet från Kina

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Thomas Mattson, Torbjörn Elensky och Karin Svanborg-Sjövall om Greta Thunberg och svenska redaktioners klimatrapportering, Magasinet Filters reportage om barnen som tvingades att spela apatiska och Kinas påtryckningar mot svenska journalister.
27 sep, 2019

Säsong 2 – Del 1: Stefan Löfvens nya regering, återvandring och farväl till boken

I säsongens första avsnitt av Panelen samtalar Stefan Stern, Karin Svanborg-Sjövall och Erik Hörstadius om Stefan Löfvens nya regering, varför återvandring är en så känslig fråga och vad som händer när ungdomar slutar läsa böcker. Programledare: Erik Thyselius.
12 sep, 2019

Säsong 1 – Del 8 av 8: Public service, bensinupproret och EU-valet

I säsongens sista avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Hållö, Maria Abrahamsson och Widar Andersson om SVT, SR och UR:s vara eller icke vara, bensinupproret och valet till Europaparlamentet. Programledare: Erik Thyselius.
24 maj, 2019

Säsong 1 – Del 7 av 8: SSU och antisemitismen, dålig stämning i EU-valrörelsen och svenska kronans fall

I veckans avsnitt av Panelen samtalar Torbjörn Elensky, Maria Abrahamsson och Widar Andersson om SSU:s problem med antisemitism, den svenska EU-valrörelsen i allmänhet och Fredrick Federleys oro för KD i synnerhet samt det svenska kronraset. Programledare: Erik Thyselius.
10 maj, 2019

Säsong 1 – Del 6 av 8: Bostadskris, skärmstopp i skolan och Moderaternas kräftgång

Torbjörn Elensky, Inger Enkvist och Kjell A Nordström samtalar om bostadskrisen för unga, kritiken mot digitaliseringen av skolan och Moderaternas kräftgång i opinionen. Programledare: Erik Thyselius.
25 apr, 2019

Säsong 1 – Del 5 av 8: Reinfeldtrapporten, den krympande mitten och Nyamko Sabuni

I det femte avsnittet av Panelen diskuterar Torbjörn Elensky, Widar Andersson och Maria Abrahamsson Fredrik Reinfeldts rapport om att vi måste jobba till 75, SOM-institutets senaste undersökning och Nyamko Sabunis kandidatur till posten som partiledare för Liberalerna. Programledare: Erik Thyselius.
12 apr, 2019

Säsong 1 – Del 4 av 8: Swedbank, Systembolaget och Arbetsförmedlingen

I veckans Panelen diskuterar Maria Abrahamsson, Sanna Rayman och Torbjörn Hållö den fortsatta stormen kring Swedbank, om det är dags att skrota alkoholmonopolet, nedläggningen av Arbetsförmedlingens kontor samt myndighetens rapport om att Sverige behöver ökad invandring. Programledare: Erik Thyselius.
29 mar, 2019

Säsong 1 – Del 3 av 8: Kritiken mot Aftonbladet Kultur, brexit och liberalernas kris

I veckans avsnitt av ”Panelen”: Sanna Rayman, Maria Abrahamsson och Torbjörn Elensky diskuterar Aftonbladet Kulturs kritiserade artiklar om Rysslandsforskaren Martin Kragh, de senaste turerna kring brexit och Liberalernas kris. Programledare: Erik Thyselius.
15 mar, 2019

Säsong 1 – Del 2 av 8: IS-terrorister, Kommunal och Swedbankskandalen

I veckans avsnitt av ”Panelen” samtalar Paulina Neuding, Torbjörn Elensky och Widar Andersson om hur Sverige ska hantera återvändande IS-terrorister, Kommunals beslut att sluta ge pengar till socialdemokraterna och Swedbankskandalen. Programledare: Erik Thyselius.
01 mar, 2019

Säsong 1 – Del 1 av 8: Migrationen, handelskriget och JÖKEN

I premiäravsnittet av ”Panelen” diskuterar Maria Abrahamsson, Torbjörn Hållö och Kjell A Nordström de tyska kristdemokraternas kursomläggning i migrationspolitiken och hur det påverkar Sverige, Donald Trumps handelskrig mot Kina och statsminister Stefan Löfvens (S) utspel om JÖKEN som en garant för demokratin. Programledare: Erik Thyselius.
14 feb, 2019