Magasin > Rädda de stora djuren (Nummer 8, 2016)

Nummer

I det här numret

Rädda de stora djuren

Rädda de stora djuren

Innehåll

Gärna mobildförbud

Hade du trevligt? frågade väninnan och sände över en bild. Det tog ett tag innan jag kunde placera vilka fotot föreställde och var det togs. I förgrunden fanns ett sällskap bestående av glada människor på vad som föreföll vara en restaurang. Vid ett annat mindre bord i bakgrunden satt en kvinna i orange kofta.

Nu är det studierektorns tid

Ibland tror man kanske att det inte händer någonting i Europa - att det som vi säger på skånska är samma gamla mög. Men skam den som ger sig i jakten på goda nyheter! Jag har hittat minst två. Vi börjar i Georgien, som just har avnjutit en valrörelse nästan helt utan bilbomber.

Så heter det inte

Jag sitter på ett av Göteborgs bättre etablissemang och har just beställt en lyxig smörgås. Kyparen överräcker den av räkor dignande anrättningen med ett "varsågoda".

Läsarens egna bilder

Nyligen hade filmen Den allvarsamma leken premiär. Jag tror inte att jag kommer att se den. I allmänhet blir man besviken om man ser en filmatisering av en bok man tycker mycket om. Och Hjalmar Söderberg är en av mina favoritförfattare, vars böcker jag ständigt återkommer till.

På främmande språk

En av mina främsta professionella förebilder hävdade alltid att hans viktigaste komparativa fördel är att han är "normaldum".

Nästa: Essä