Magasin > Artikelarkiv

Filter

Artiklar - Recension

Betahannarnas tjuvtricks

Evolutionspsykologen Gad Saad är ambitiös. Han vill med sin bok The Parasitic Mind (2020) inget mindre än att rädda den västerländska civilisationen från alla dem som vill kväsa kritisk debatt med politisk korrekthet och tysta rationaliteten.

Framgångsfraseologi

Man måste ha koll på implikationerna av sociala media för att förtjäna rätten att vara med i nästa runda av samhällsutvecklingen, så känns det. Temat ligger precis på den del av tidslinjen man inte får tappa greppet om, ifall man vill förbli relevant. Det kan vara ett skäl gott nog att läsa No Filter (2020), berättelsen om hur Instagram erövrade världen.

Staten och kapitalet

För några år sedan intervjuade jag Wolfgang Streeck inför utgivningen av hans bok How Will Capitalism End? (2016). Det hela började med att han skällde ut mig för att jag ville skjuta på samtalet en halvtimme.

Goda skäl att tro

Ytterst få saker är den moderna fysiken främmande. Det är svårt att tänka sig någon annan disciplin där man på samma sätt kan ägna sin karriär åt att spekulera om företeelser som dolda dimensioner, parallella universa och svårupptäckta spegelpartiklar, och samtidigt betraktas av omvärlden som en representant för förnuft och rationalitet.

Visar 4 av 1276