Magasin > Artikelarkiv

Filter

Artiklar - Recension

Dådkraft i det fördolda

Den kan vara nog så svår att fånga – diplomatins kärna. Engelsmannen Robert Cooper, veteran i branschen, har bättre förutsättningar än de flesta att reda ut begreppen. Jan Knutsson, själv verksam i samma hantering, bistår och kommenterar.

De oläkta såren

Hur kunde det som började så bra sluta så dåligt, hur kunde en ömsesidig sympati mellan USA och Iran sluta i till synes oförsonlig fiendskap och bitterhet? Svaret på de frågorna, eller i alla fall ett försök till svar, ger John Ghazvinian i sin omfattande studie America and Iran.

Oheligt krig

I en tv-intervju berättade islamkännaren och forskaren Gilles Kepel hur han då François Hollande just hade tillträtt 2012 begärde och fick till stånd ett möte med den nyvalde presidenten. Kepel tyckte sig se mycket oroande tecken på att en ny sorts inhemsk islamistisk terrorism hotade landet, vilket han talade om för Hollande.

Partiet för vanliga människor

Hamburgaren och förbundskanslern Helmut Schmidt har sagt att de politiker som har visioner bör söka läkare. Det ligger en hel del livserfarenhet i det till synes cyniska uttalandet av den ofta kloke toppolitikern.

Visar 4 av 1318