Magasin > Den goda karaktärens kultur (Nummer 8, 2014)

Nummer

I det här numret

Den goda karaktärens kultur

Den goda karaktärens kultur

Innehåll

Klicka dig inte oklok

Sömniga pandor, tjuriga katter, bäbisar med tre huvuden och islamistiska halshuggningar tar hem klickspelet. Massmedierna har till sist - oavsett storlek - inget annat val än att följa annonspengarna.

Var är ditt skyddsrum?

När ryska kärnvapen får allt större räckvidd hotas den grundläggande säkerhetspolitiska stabiliteten. Det berör också Sverige.

I samma rabatt

Socialdemokraterna och Miljöpartiet representerar två vitt skilda partikulturer. Frågan är om de kan överbryggas i regeringskoalition.

Dörren stängs mot väst

Kaliningrad skulle bli en brygga mellan Ryssland och EU. Putins framfart leder till isolering och att kontakter läggs på is.

Vi som ville så väl

Syftet med lagen var att göra prostitution till ett yrke som andra. Men idag inser tyska politiker att resultatet inte blev det avsedda.

Jag minns mitt parlament

Efter nästan tjugo år i riksdag och regering är det dags att göra bokslut. Det tar tid att bygga förtroende.

I korthet

Omgärdad av gamla pinjeträd och kalkstensmurar i det som kallas för The German Colony i centrala Jerusalem sitter forskningschefen på tankesmedjan Molad, Assaf Sharon, lugnt och röker. Molad, ett icke-partibundet forskningsinstitut med ambitionen att stärka demokratin i Israel, har bara funnits i två år men har redan fått en hel del uträttat.

Prata jobb i stället för kultur

Valresultatet visar att debatten med Sverigedemokraterna fördes fel. För att lösa problemen med integration måste arbetsmarknaden öppnas.

Nästa: Essä